activiteiten

Doordat wij verschillende doelgroepen hebben zijn de activiteiten divers en aangepast aan de wensen van de gasten/deelnemers. Wij vinden het vooral belangrijk dat gasten/hulpboeren het bij ons naar de zin hebben en binnen hun mogelijkheden activiteiten kunnen doen en eventueel kunnen groeien.  Wij vinden dat het samen bezig zijn een meerwaarde geeft aan de beleving van de deelnemers.

Algemene activiteiten: 

Verzorgen van de dieren en de dierverblijven. Het onderhouden van de moestuin en het erf. Ook huishoudelijk en creatief zijn er diverse mogelijkheden. Iedere deelnemer is anders en daarom proberen wij de activiteiten zoveel mogelijk op de deelnemer en zijn/haar kunnen of belangstelling af te stemmen. Deelnemers kunnen ook zelf aangeven wat ze willen doen en binnen de mogelijkheden van de zorgboerderij gaan wij daarmee aan de slag.

Voor Ouderen.

Met de groente uit de moestuin koken we een heerlijke  warme maaltijd die ’s middags gegeten wordt. Maar er is zeker ook tijd om gezellig een kopje koffie te drinken en de krant door te nemen en puzzel te leggen of een spelletje doen.

Heerlijk op het terras genieten van het uitzicht of een wandelingetje over de boerderij of door het bos.

 

Voor volwassenen, 18+ 

Voor (jong) volwassenen is het ook mogelijk om echt mee te helpen op de boerderij, maar ook  b.v.  hout kloven, timmeren, handwerken, knutselen of andere creatieve activiteiten. Meubelen opknappen of oppimpen. Ook in de groenvoorziening van de boerderij is veel mogelijk. We vinden het belangrijk om te  kijken waar de belangstelling van de deelnemer ligt en in samen spraak kunnen we dan zien wat de mogelijkheden zijn.

 

Voor jeugd en jongeren.

Ook met jeugd en jongeren verzorgen we de dieren en stallen, maar is er ook tijd om met de dieren te spelen en knuffelen. Andere activiteiten zijn bakken en koken, knutselen, timmeren, spelletjes doen enz.  Lekker spelen op het speelterrein of  b.v. een potje voetbal .

Het is ook mogelijk om een weekend te komen logeren.